Kolana "Vendlindja ime"
shqipria-vendlindja-ime

 

ATDHEU FILLON NGA VENDLINDJA

“Vendlindja ime” për të gjithë shqiptarët kudo në botë Vendlindja!

 Gjëja më e shtrenjtë! Vendi ku u lindëm e u rritëm, ku morëm mësimet e fëmijërisë, ku jetuam gëzimet dhe hidhërimet tona. Aty u formuam, hodhëm hapat e parë dhe nisëm rrugën e jetës... Vendlindja është kjo tokë, këta gurë e drurë që në çdo moment na kujtojnë origjinën tonë. Lavdia e të parëve është dritë për pasardhësit! Është thirrja e kohës për të njohur Vendlindjen dhe kushtrimi i të parëve për të dashur atdheun.


Kolona jonë tashmë e njohur që nga viti 1998, “Vendlindja ime” është një memorie e udhërrëfyes për të gjithë shqiptarët kudo ku jetojnë e punojnë. Është lavdia e Vendlindjes tonë, ajo që na nxit më shumë krenarinë, por edhe përgjegjësinë ndaj saj dhe Atdheut. Le ta mbajmë gjithnjë në duar “Vendlindjen”, këtë Abetare të atdhetarizmit!

Janë hartuar 33 libra, për 33 rrethet e Shqipërisë. Secili libër përmban të dhëna shkencore të sakta mbi:

1. Pozitën gjeografike

2. Ndarjen administrative

3. Relievin

4. Klimën

5. Hidrografinë

6. Botën bimore dhe shtazore

7. Monumentet e natyrës

8. Popullsinë dhe ekonominë

9. Tregtinë, transportin dhe turizmin

10. Ngjarjet historike

11. Figurat e shquara

12. Mjedisin dhe të ardhmen

Të gjitha këto janë të ilustruara me foto, të cilat e bëjnë secilin nga librat më interesant, më të vërtetë.

 

Njëkohësisht, Kolana "Vendlindja ime" posuron me informacion të bollshëm edhe investitorët që janë të interesuar të investojnë në Shqipëri.

1 Vendlindja ime Berati
2 Vendlindja ime Dibra dhe Bulqiza
3 Vendlindja ime Durrësi
4 Vendlindja ime Elbasani
5 Vendlindja ime Fieri
6 Vendlindja ime Gjirokastra
7 Vendlindja ime Gramshi
8 Vendlindja ime Kavaja
9 Vendlindja ime Kolonja
10 Vendlindja ime Korça dhe Devolli
11 Vendlindja ime Kruja
12 Vendlindja ime Kuçova
13 Vendlindja ime Kukësi
14 Vendlindja ime Kurbini
15 Vendlindja ime Lezha
16 Vendlindja ime Librazhdi
17 Vendlindja ime Lushnja
18 Vendlindja ime M.Madhe
19 Vendlindja ime Mati
20 Vendlindja ime Mirdita
21 Vendlindja ime Peqini
22 Vendlindja ime Përmeti
23 Vendlindja ime Pogradeci
24 Vendlindja ime Puka
25 Vendlindja ime Saranda dhe Delvina
26 Vendlindja ime Shkodra
27 Vendlindja ime Skrapari
28 Vendlindja ime Tepelena
29 Vendlindja ime Tirana
30 Vendlindja ime Tropoja
31 Vendlindja ime Vlora
 
Pyetësor
Si ju duket websiti?
 
Copyright © 2015 Shtepia Botuese Erik.
Designed by AGSTUDIO